skip to Main Content

I arkivet hittade vi en handskiss som beskriver själva konceptet för psykiatrianläggningen Brinkåsen i Vänersborg. Är du nyfiken på hur Brinkåsen ser ut i verkligheten? Klicka på länken i bio och se bilder från det färdigställda projektet under projektfliken på vår hemsida.

På Norra Hamngatan 4 mitt i Göteborg sitter vi på Sjögren Arkitekter och jobbar med spännande projekt av olika slag. Verksamheten har funnits sedan 1987 och vi har haft förmånen att få jobba med bl.a. bostäder, stadsutveckling, universitet och högskolor, kyrkor, broar och järnvägar, resecentrum, vårdbyggnader och nu senast med ett djursjukhus. På våra sociala medier kommer vi löpande att dela med oss av nya och gamla projekt, både färdigställda men även smakprov ur processerna från skiss till färdigt resultat. Vill du se mer av våra projekt redan nu? Kika under projektfliken här på vår hemsida.

På fredag öppnar restaurang PIR i Kullaviks hamn för säsongen! Restaurangen, som ritades av oss på Sjögren Arkitekter 2017, består av tre ombyggda containrar som lyfts ut under våren och in på hösten. Ett tydligt vårtecken med andra ord!

Vi vill hälsa alla en riktigt glad påsk med en tillbakablick till Gunnareds kyrka från 1995. Gunnareds församling önskade sig en kyrka med ett tydligt markerat kyrkorum. Församlingskyrkan skulle vara öppen för olika religioner, utsmyckning med kristna symboler blev därför nedtonade. Kyrkorummet omges av en större samlingssal, lokaler för möten och ungdomsverksamhet. En församlingsexpedition och kyrkans förskola är inrymda i den vinklade byggnaden som omsluter gården.

2020 gjorde vi skisser inför ett planprogram för det kommunala bostadsbolaget Eksta i Kungsbacka. Idag är det ett orört naturområde i kuperad mark med mycket grönska. I vårt förslag råder ett ödmjukt samspel mellan förtätning och befintlig natur. Bostadshusen är av trä och står mitt i skogen. Projektet har växt fram i samarbete med Eksta Bostads AB, Mareld landskapsarkitekter och Bengt Dahlgren

Efter lång tid bakom byggställningar och presenning får vi äntligen kika ut genom fönstren igen. Vi lämnar vintern och välkomnar våren! Fasaden har fått sig ett lyft och nya fönster har specialbeställts enligt originalfönstrens mått. Det blev riktigt bra, inte sant?

I senaste numret av tidningen Arkitekten hittar vi vårt bidrag Portaler från Sveriges Arkitekters tävling om plattformsförbindelse på Sundsvall C.   Tack Lindner group för rådgivning!

BSD Mölndalsbilagan

Kul att Mölndalsbilagan till GP lyfter Blå Stjärnans nya djursjukhus i Mölndal! Bilaga från 31 januari 2023

Vistas: “att vistas” på svenska, “vyer” på spanska. Kanalens många trappor plockas upp som motiv för caféets tak. Det erbjuder en plats att vistas på där Brunnsparkens vyer kan njutas och besökare bidrar till att skapa trygghet under dygnets timmar. Det här är kontorets bidrag till den öppna paviljongtävlingen i Brunnsparken arrangerad av Fastighetskontoret och Sveriges Arkitekter. Tack Peggie Ulle för rådgivning kring kök och Modell & Form för er hjälp med modellen!

Kontoret testar VR! Här går en av våra medarbetare runt i Blå Stjärnans Djursjukhus.

I Marieholm pågår byggandet av Warner Bros nya inspelningsstudio i rasande takt. Snart kommer vi se insidan förvandlas vecka efter vecka i tv-program så som “Bingolotto” och “Postkodmiljonären”.

”...Förslaget har ett starkt och renodlat anslag där enkla grundvolymer, som utgörs av rätblocksformade nedgångar och anslutningsbyggnad, förbinds av en glasad träfackverksbro. Träet i anslutningsbyggnaderna, i gångbrons limträfackverk och perrongtaken utstrålar vänlighet, och har fördelar ur hållbarhetssynpunkt.” Ur juryns motivering 17 team lämnade intresse att delta. Vi valdes ut som ett av sex att delta i steg 1 och som ett av tre att delta i steg 2. Tack Ramböll och Monika Gora för ett fint samarbete! Grattis WSP och Dissing+Weitling till vinsten!

God Jul och Gott Nytt År önskar Sjögren Arkitekter!

Platsbesök i Kållered. Från takkuporna blir det fina utblickar över Brattåsparken.

Ny inspelningsstudio för Warner Bros i Göteborg!

I Lackarebäck, Mölndal, skall Castellum bygga nya lokaler för Blå Stjärnans Djursjukhus, ett av Sveriges fyra regiondjursjukhus och den största smådjurskliniken i landet. Det nya djursjukhuset omfattar en lokalarea på ca 7000 m2 och kommer att erbjuda modern vård för hundar, katter, gnagare, reptiler och fåglar. Idag är våra sällskapsdjur kära familjemedlemmar och erbjuds vård därefter. Dagens djursjukvård bedrivs i stort sett som humansjukvården med avancerad medicinsk utrustning och tekniker. Som ett svar på verksamhetens behov och platsens sluttande terräng bildar byggnaden en horisontellt utsträckt volym i tre plan där varje plan ansluter på sin egen nivå till marken utanför.…

Back To Top